torsdag 6 maj 2010

Försommardagar i Berlin!!!!

Förra torsdagen åkte jag, Johanna och AK till Berlin för att besöka Kristin, Jonas och Sindri.

Kvällen innan rinde Ak och skrek ASKMOLN i sikte, för det hade hennes pappa ringt och sagt! OOOOONEJJJJJ! Vi rinde Skavsta flygplats och de visst ej om hur flygen skulle gå, kolla LFV och de gjored vi "nya beslut om flygningar tas kl 08" och vårt plan hade avgång kl 06.30. Vi kom överrens om att chansa, så kl 04.03 satte vi oss i bilen mot Skavsta. Planet lyfte och vi landade 1 h 10 min senare på Schönenfledt i Berlin. Vi möttes av underbar grönska och varma vindar. Kristin mötte oss vid sin S- ban hållplats och sen börade turistandet i Berlin!!!! Vi såg Alexanderplatz, det höga Tv tornet bara 368 m högt, vi åkte som tur var inte upp i det!!!!!! Vidare genom Unter den Linden till Brandenburger Tor,   Förintelsemonumentet över europas judar, Gay monument. Potsdammer platz och del av Berlinmuren som finns där. In i väst Berlin och mot Ku´damm för att äta lunch. Underbart! Efter lunch gick vi en sväng på KaDeWe och sen i Slott Charlottenburgs vackra park. Kvällen avslutades med imbiss=hämtmat!

Fredag: vi startar dagen emd att lämna Sindri på förskola/dagis sen tar Kristin oss till ett ställe där de brukar äta frukost. Ojojojoojjjjj, va mycket med frukost, ostar, korvar frukt, yoghurt, affe och bröd i alla dess sorter. SUPERDUPER frulle!!!! Sen ska hon på tyska kurs och vi strosar runt. Sen beger vi oss till Krautsberg på frukt och grönsaksmarknad. Helt sjukt billigt, man blir nästan förbannad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Efter detta hysteriska shoppandet avslutade vi med ett turkiskt Hamam, sååå avkopplande. Sen blev det ett par öl och tidig sänggång. Tänk att när man äntligen få komma iväg själv så väljer jag att lägga mig tidigt!!!!!!! Även de andra gjorde det valet!







Även lördag startade med en härlig tysk frukost på stan. MMMMMMMM. Vi stroseade mest runt. Alla butiker var stängda eftersom det var 1 maj och det är ju en röd dag! Det kändes konstigt att säja hejdå till Kristin, dagarna gick så himla fort. Jag hoppades så på att hinna hem innan Edvin hann lägga sig, för gud vet att jag saknat honom något otroligt. Men icke han sov så gott så........... Summa sumarum resan till Berlin var supernajs!



Edvin har blivit så väl omhändertagen av mormor, farfar och Monica och Micke. Jocke var på övning så Edvin har klarat sig helt på egen hand utan oss, det är stort det!

Inga kommentarer: